Eenvoudige stappen voor het starten van je eigen website

Eenvoudige stappen voor het starten van je eigen website

website maken

Misschien heb je een bedrijf, vereniging, VZW, of wil je gewoon een privé website maken. Dan is het handig om te weten op welke manier je het beste start aan een eigen website. In dit artikel geven wij jou enkele tips mee.

Kies een webhost die geschikt is voor het type website dat je wilt maken

Als je geen ervaring hebt met het maken van websites, is het aan te raden om een webhost te kiezen die je zal helpen met het maken en onderhouden van je website. Er zijn veel verschillende webhosts beschikbaar, dus het is belangrijk om een webhost te kiezen die past bij de behoeften van je website.

starten van je eigen websiteWaarom moet je webhosting nemen?

Webhosting is een belangrijk onderdeel bij een website. Het is een service die websites toegankelijk maakt door de sitebestanden op een webserver op te slaan. Zonder webhosting, zou niemand je website kunnen bezoeken. Je webhosting wordt gekoppeld aan je domeinnaam, zodat je site zichtbaar is als je naar jouw domein surft. Er zijn veel verschillende hostingbedrijven die elk verschillende pakketten aanbieden, dus het is belangrijk om eerst te bepalen wat je behoeften zijn voordat je er een account aanmaakt. Een aantal dingen om te overwegen:

Bandbreedte

Dit is het aantal gigabytes dataverkeer dat je website mag gebruiken per maand. Als je een kleine website hebt met weinig bezoekers, heb je waarschijnlijk minder bandbreedte nodig dan een grotere website met veel bezoekers.

Schijfruimte

Dit is het aantal megabytes opslagruimte die je website mag gebruiken. Als je een eenvoudige website hebt met weinig afbeeldingen of video’s, heb je waarschijnlijk minder schijfruimte nodig dan een website met veel multimedia-inhoud.

Andere mogelijkheden

Andere mogelijkheden die je moet overwegen bij je hosting, kan bijvoorbeeld zijn: het aantal e-mailadressen die je kan aanmaken en gebruiken, de hoeveelheid mails die je op een dag mag versturen, of er een spam filter op de website aanwezig is, SSL certificaten voor een beveiligde verbinding, het aantal subdomeinen die je mag aanmaken en gebruiken, en nog veel meer. Het aantal mogelijkheden is meestal afhankelijk van de hoster.

Een betalend account is beter

Sommige webhosts bieden een gratis account aan, maar je zult waarschijnlijk beperkingen tegenkomen wanneer je gebruik maakt van een gratis account. Als je serieus bent over het maken van een website, is het aan te raden om een ​​betalend account bij een webhost te nemen. Er zijn veel verschillende soorten webhostingpakketten beschikbaar, dus je moet een host kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Sommige hosts bieden alleen een eenvoudige pagina aan, terwijl andere hosts een oneindig aantal pagina’s en functies bieden.

Alle nodige info over webhosting kan je op deze site makkelijk terugvinden.

domeinnaam kiezenKoop een domeinnaam die bij jouw bedrijf of website past

Als je al een bedrijfsnaam hebt, probeer deze dan te gebruiken als jouw domeinnaam. Als je nog geen bedrijfsnaam hebt, kies dan een naam die kort en eenvoudig is en die makkelijk te onthouden is. Als je eenmalig een website maakt, kun je ervoor kiezen om een ​​gratis subdomein bij je webhost te registreren. Dit is een naam die aan je website wordt toegevoegd door je webhost, zoals jouwdomein.webhost.com. Als je een professional bent of als je van plan bent om je website op lange termijn te gebruiken, dan is het aan te raden om een ​​domeinnaam te registreren die je alleen bezit. Domeinnamen kunnen worden geregistreerd bij een registrar, zoals Vimexx, GoDaddy, of nog vele andere registrars.

Kies je webdesign of sitebuilder en bouw je website

Nu je je webhost hebt gekozen en je domeinnaam hebt geregistreerd, is het tijd om te beslissen hoe je website eruitziet en werkt. Je hebt twee opties om een ​​website te maken: je kunt een ontwerp kiezen en deze gebruiken om je website te maken, of je kunt een webdesigner inhuren om een ​​uniek ontwerp te laten maken voor je website. Er zijn veel verschillende webdesigns beschikbaar, dus het is belangrijk om een ​​ontwerp te kiezen dat aan de behoeften van je website voldoet. Als je een eenvoudige website wilt maken, kun je een gratis sjabloon gebruiken. Als je een complexere website wilt maken, kun je een webdesigner inhuren of een betaald webdesign gebruiken waar je enkel de inhoud moet veranderen. Via RomStore.be kan je hierover heel wat info vinden.

Maak een lijst met de pagina’s die je op je website wilt hebben

Een eenvoudige website hoeft niet veel pagina’s te bevatten, maar je moet wel je inhoud goed organiseren. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat verschillende producten verkoopt, maak dan een pagina voor elk van die producten.

Maak de pagina’s op je website

Je kunt dit doen door ze handmatig te maken met een HTML-editor of door een websitebuilder te gebruiken. Websitebuilders zijn gebruiksvriendelijker, maar ze bieden vaak minder aanpasbare opties.

Publiceer je website

Je website publiceren, betekent dat je deze online zet. Van zodra je klaar bent met het maken van je website, moet je deze online zetten zodat iedereen die erin geïnteresseerd is, erop kan surfen. Dit doe je door jouw website te uploaden naar de servers van je webhost. Als je niet weet hoe je dit moet doen, kun je contact opnemen met de klantenservice van je webhost en ze zullen je helpen met het uploaden van je website bestanden. Als je met een online sitebuilder werkt, gebeurt dit automatisch en hoef je geen bestanden meer te uploaden.

Een reactie achterlaten

Alle rechten voorbehouden: Yuzz.eu | Website ontwerp door Videologo.be