5 Redenen waarom gamers geweldige werknemers zijn

5 Redenen waarom gamers geweldige werknemers zijn

Gamers als werknemers

Nu de wereldwijde game-industrie naar schatting 152 miljard dollar waard is, is het geen wonder dat werkgevers gamers beginnen op te merken. Immers, als iemand urenlang zijn vaardigheden kan aanscherpen in een online spel, maakt dat hem dan geen perfecte kandidaat voor een baan die aandacht voor detail en snel denken vereist? Hier zijn vijf redenen waarom gamers geweldige werknemers zijn.

1. Gamers zijn gewend om in teamverband te werken.

Of het nu gaat om het verslaan van een baas in World of Warcraft of het coördineren van een aanval in Rainbow Six Siege, gamers zijn gewend om samen te werken in een team. De meeste videogames vereisen dat spelers samenwerken om verder te komen. In het populaire spel “Fortnite” moeten spelers bijvoorbeeld samenwerken om forten te bouwen, grondstoffen te verzamelen en vijandelijke aanvallen af te slaan. Dit coöperatieve spel moedigt gamers aan om met elkaar te communiceren, strategieën te ontwikkelen en samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Dit zijn allemaal vaardigheden die kunnen worden overgedragen naar de werkplek.

Bovendien vereisen veel spellen dat spelers specifieke rollen aannemen om succesvol te zijn. In het strategiespel “League of Legends” zijn er bijvoorbeeld vijf door de speler bestuurde personages in elk team, elk met hun eigen unieke vaardigheden. Eén personage kan verantwoordelijk zijn voor het uitdelen van schade, terwijl een ander zich richt op het genezen en beschermen van teamgenoten. Spelers moeten leren op elkaar te vertrouwen en hun individuele sterke punten te gebruiken om te winnen. Ook dit zijn vaardigheden die in elke teamsetting van pas kunnen komen.

In racinggames als iRacing of Assetto Corsa wordt heel erg veel nadruk gelegd op mentaal uithoudingsvermogen en focus. Ook deze spellen vereisen dus vaardigheden die nodig zijn in heel wat professionele settings. Er zijn steeds meer mensen die thuis SimRacen, en het is een trend die alleen maar lijkt te groeien.

gamers goede werknemers2. Gamers zijn snelle denkers.

Als je een spel speelt, kun je het je niet veroorloven om te aarzelen – je moet in een fractie van een seconde beslissingen nemen en snel denken. In veel spellen kunnen milliseconden het verschil betekenen tussen winnen en verliezen. Daarom moeten gamers snel reageren op wat er op het scherm gebeurt. Deze bliksemsnelle reactietijd komt echter niet alleen in games voor, maar ook in het echte leven, wanneer gamers in situaties terechtkomen waarin ze snel moeten denken en reageren. Diezelfde vaardigheid komt van pas op de werkplek, waar snel kunnen denken en problemen oplossen een must is.

3. Gamers zijn toegewijd.

Iedereen die ooit een videogame heeft gespeeld, weet dat het toewijding en inzet vergt om er goed in te worden. Hetzelfde geldt voor elke baan – als je niet toegewijd en toegewijd bent, zul je niet succesvol zijn. Gelukkig weten gamers het een en ander over toewijding.

4. Gamers weten hoe ze hun tijd moeten indelen.

Elke gamer zal je vertellen dat het geen sinecure is om het echte leven te combineren met het spelen van videogames. Maar als je je tijd effectief genoeg kunt beheren om werk en spel te combineren, is dat een waardevolle vaardigheid die elke werkgever graag in zijn team zou hebben.

Gamers zijn gepassioneerd5. Gamers zijn gepassioneerd

Passie is een van de belangrijkste kwaliteiten voor een werknemer – als je geen passie hebt voor je werk, waarom zou je het dan doen? Gamers behoren tot de meest gepassioneerde mensen die er zijn, dus het spreekt voor zich dat zij geweldige werknemers zouden zijn.

Ziezo dat zijn volgens mij vijf redenen waarom gamers geweldige werknemers zijn. Als u iemand zoekt die een teamspeler is, snel denkt, toegewijd is, een ninja op het gebied van tijdmanagement is en gepassioneerd is over zijn werk, dan hoeft u niet verder te kijken dan een gamer. Natuurlijk zeggen we niet dat alle gamers perfecte werknemers zijn – iedereen heeft immers zijn eigen unieke vaardigheden en zwakheden. Maar als u iemand wilt aannemen met kwaliteiten die essentieel zijn voor elke baan, kijk dan niet over de gaming-gemeenschap heen.

Een reactie achterlaten

Alle rechten voorbehouden: Yuzz.eu | Website ontwerp door Videologo.be