Wat is een gezond startkapitaal voor jouw onderneming?

Wat is een gezond startkapitaal voor jouw onderneming?

startkapitaal onderneming

Het startkapitaal van een bedrijf kan worden gedefinieerd als de financiële kick-start die jouw bedrijf nodig heeft om niet langer slechts een project te zijn, maar iets concreets te worden. Veel ondernemers, die net zijn begonnen, weten niet precies wat deze factor is, die ook wel bekend staat als kapitaalvoorraad.

Het starten van een bedrijf is misschien niet zo eenvoudig. De bureaucratie is een van de grote obstakels, naast de hoge belastingtarieven die het bedrijfsleven nodig heeft om de administratieve machine naar behoren te laten functioneren.

startkapitaalHet startkapitaal is een zeer belangrijk gegeven aan het begin van deze reis. En later ook als de ondernemer en zijn partners hun balans gaan opmaken en zelfs tijdens de uitwerking van de strategische planning en het businessplan van de onderneming.

Omdat het zo’n relevante factor is vanaf het begin tot aan de uiteindelijke consolidatie van jouw bedrijf, moet het veel aandacht krijgen en zinvol zijn in vergelijking met de andere behoeften en realiteiten van jouw bedrijf.

Ook de waarden van dit kapitaal variëren afhankelijk van het type bedrijf dat je start en deze waarden moeten verenigbaar zijn met het eigen vermogen van de partners die er deel van uitmaken, of zelfs met jouw eigen vermogen als je het enige onderdeel van het bedrijf bent.

Hoe krijg je startkapitaal voor een bedrijf

Net als het werkkapitaal wordt het aanvangsbedrag van een onderneming verkregen uit de som van de bedragen die de zakenpartners bij de opening van de onderneming investeren.

Veel startende ondernemers proberen een investeringskrediet te krijgen van banken om hun bedrijf te starten. Helaas heeft de praktijk het nadeel dat veel banken geen leningen verstrekken als de ondernemer nog geen geconsolideerde onderneming bezit. Ga eventueel langs bij een gespecialiseerde ondernemersbank zoals Bank Van Breda.

Daarom blijft de beste manier om het benodigde kapitaal voor het starten van een bedrijf te verkrijgen de traditionele manier: de vorming van het nettovermogen van het bedrijf uit de investering van de partners. Het is de moeite waard om te zeggen dat het persoonlijke vermogen van elke partner, degene die hij niet heeft geïnvesteerd in het bedrijf, het zijne blijft.

Hoe de beginwaarde te berekenen

financiering bedrijfDit antwoord kan variëren afhankelijk van de modaliteit van het bedrijf. Er zijn echter punten van overeenkomst in al deze variabelen waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Het aanvankelijke bedrag moet de kosten van het bedrijf dekken tot het moment dat het winst begint te maken;
  • Bij deze berekening moet ook rekening worden gehouden met eventuele schulden die tijdens het proces ontstaan;
  • Je hebt een goede strategische planning nodig om te bepalen welke periode dit bedrag moet bestrijken. Het kan maanden, of zelfs jaren duren voordat jouw bedrijf financieel rendement begint te behalen;
  • Je moet de vaste kosten van jouw bedrijf kunnen berekenen om te weten hoeveel het elke maand kost;
  • Het berekenen van de gemiddelde bedrijfskosten, voorraadbeheer en de voorraadrotatie zijn ook belangrijke maatstaven om een nauwkeurige inschatting te kunnen maken van de waarde die nodig is om het bedrijf op te starten.

Zorg ervoor dat je deze stap, die de aftrap van jouw bedrijf is, zorgvuldig analyseert en plant, en die nog steeds stabiliteit kan brengen in het bedrijf en meer kansen om de markt onder ogen te zien, zowel in het heden als in de toekomst.

 

Een reactie achterlaten

Alle rechten voorbehouden: Yuzz.eu | Website ontwerp door Videologo.be